Tuesday 6 November 2012

November

Kun je het geloven? Het is alweer november en eigenlijk voelt het zelfs als januari. Letterlijk en figuurlijk. Er is hier weer een heerlijke kou in november, een paar maanden te vroeg. Hier schijnt het wel normaler te zijn. Er wordt al volop vuurwerk geknald, blijkbaar is Nederland het enige land met stricte regels daarover...
Al de schappen in de winkel met kerstspulletjes moesten nog even een beetje plaats maken voor de Halloweenspulletjes, maar nu ook dat weer achter de rug is, heeft de kersttraditie vrij spel.

Waar volgende week Sinterklaas aankomt in Nederland, zullen in Bradford de 'Christmas Lights' aan gaan (weer gevierd met vuurwerk). Eigenlijk hangt een gedeelte van de kerstverlichting al een paar weken in de stad en ergens anders is de kerstverlichting stiekem al aan. De eerste kerstboom is ook al gespot. In oktober. Zelf ga ik op zoek naar een kerstster, 6 of meer punten. En misschien een kerststalletje. Toch ook maar een kerstboom? Nog even en ik ga nog cadeautjes kopen ook. Help! Af en toe zit al even helemaal in het kerstsfeertje, maar op dit moment (gelukkig?) even niet. Ik sta het mijzelf toe vanaf december, maar misschien ga ik al een beetje 'voorgenieten' in november. Een heel klein beetje maar. Want eigenlijk is het best wel leuk, die lichtjes en de warmte.

Jesus is the reason for this christmas season! 


Oh help, veel te romantisch. Het is een goede ontdekking dat je nu zorgeloos en heerlijk uitgebreid mag genieten van "kerst op komst". Dit wordt de beste ever. In Nederland 'mag' het pas na 5 december en het liefst nog een paar weken later.

Rijst de vraag: hoe ga ik deze 'Christmas cheer' ooit combineren met Dieuwertje Blok en het Sinterklaasjournaal? En door welk avontuur zullen de pakjes dit jaar nog net wel op tijd in Nederland bezorgd gaan worden?

^^

1 comment:

Anonymous said...

fijn om zo nu en dan wat van je te lezen. Had hem al veel eerder gelezen maar wil even zeggen dat ik het een mooie song vindt.

veel liefs,
Hanna